Spinaziesalade met kip

8
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing.


Kip en maïs

Verwarm een grillpan.

Bestrijk de maïskolfjes met olie en gril ze in circa 6 minuten om en om bruin.

Snijd de kipfilets in dunne plakken en besmeer de plakken met olie.

Gril de kip in circa 5 minuten om en om gaar.


Salade

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin.

Was en droog de spinazie.

Schil en schaaf de komkommer en wortel in dunne repen met een dunschiller of een kaasschaaf en meng ze door de spinazie.

Snijd de bosuitjes in ringen.

Meng de kikkererwten, sesamzaadjes en bosuitjes door de salade.

Meng voor de dressing de tahin, sap van de limoen en sesamolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Roer de dressing door de salade.

Noedels

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

Verhit een scheutje olie een wok.

Fruit de ui en knoflook en voeg de paprika en de noedels toe. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de noedles over borden en verdeel de salade erover.

Verdeel de kip en de maïskolfjes erover en besprenkel met de katjap manis.

Ingredienten

4
Personen

Spinaziesalade met kip

  • 300 g eiernoedels
  • 400 g voorgekookte mini maïskolfjes
  • zonnebloemolie
  • 2 kipfilets
  • 2 el sesamzaadjes
  • 750 g spinazie
  • 1 komkommer
  • 1 winterwortel
  • 4 bosuitjes
  • 400 g kikkererwten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • zout
  • versgemalen peper
  • ketjap manis

Dressing

  • 2 el tahin
  • 1 limoen
  • 3 tl sesamolie
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
8