Spinaziepannenkoekknapzak

15
Makkelijk
Spinaziepannenkoekknapzak

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Spinaziepannenkoeken

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de spinazie met een snufje zout circa 1 minuut. Spoel direct koud in een kom met ijswater en laat uitlekken tussen keukenpapier.

Mix in een blender de bloem, eieren, melk en een snuf zout.

Voeg de spinazie toe en mix het geheel tot een glad en groen beslag.

Voeg op het laatst nog een scheutje zonnebloemolie toe.

Verwarm een koekenpan met een scheutje olie. Bak de pannenkoeken aan beide kanten voor circa een minuut. Bak de pannenkoeken op laag vuur zodat ze mooi groen blijven. 

Vulling

Pel en snipper een ui. Pel en snipper een teen knoflook.

Verwarm een koekenpan met een klontje boter en fruit de ui samen met de knoflook voor circa een minuut.

Scheur de paddenstoelen en voeg ze toe aan de pan.

Voeg wat peper en zout toe.

Bak de paddenstoelen circa twee minuten.

Voeg de spinazie toe en roerbak deze voor circa een minuut knapperig.

Gepocheerde eieren

Breng een pan met ruim water, een snuf zout en een scheutje neutrale azijn aan de kook.

Tik ondertussen voorzichtig alle eieren uit de schil en doe ieder ei individueel in een klein kommetje of mok.

Maak met een garde een kolk in het water door deze snel rond te draaien.

Laat een ei vanuit de mok in de kolk glijden. Laat het ei voor circa 30 tot 45 seconden pocheren in het water. Zorg ervoor dat het water niet kookt. Herhaal dit tot je twee gepocheerde eieren hebt.

Haal het ei er voorzichtig uit en laat uitlekken op een keukenpapiertje . Besprenkel met wat olijfolie, zout en peper.

Gebruik het warme water om de bieslook stengels buigzaam te maken.  

Knapzak vullen:

Schep in het midden van de pannenkoeken een laagje spinazie met feta.

Leg de paddenstoelen en het gepocheerde ei daar bovenop. Maak het geheel af met een theelepel mayonaise, peper en zout.

Verbrokkel de feta.

Vouw de pannenkoek samen naar het midden als een klein knapzakje. Bind de knapzak vast met een bieslookstengel.

Tip: zorg er bij het pocheren voor dat je hele verse eieren hebt. Dan blijven ze mooi compact en loopt het eiwit niet heel erg uit. Vind je eieren pocheren te moeilijk? Dan kun je natuurlijk ook een lekker zachtgekookt eitje gebruiken. 

Ingredienten

4
Personen

Spinaziepannenkoeken

  • 75 g verse spinazie
  • 4 stengels bieslook
  • 150 g bloem
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 1 scheutje zonnebloemolie

Vulling

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g roomboter
  • 150 champignons of andere paddenstoelen
  • 75 g verse spinazie
  • 100 g feta
  • 1 tl mayonaise
  • neutrale olie

Gepocheerde eieren

  • 1 scheutje neutrale azijn
  • 2 eieren

Extra nodig

  • keukenpapier
  • blender
  • kom met ijswater en ijsblokjes
Spinaziepannenkoekknapzak
Geef je waardering
15