- Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
- Leg de aardappels in een glazen kom en voeg een scheutje water en een beetje zout toe. Dek luchtdicht af met een bord en plaats circa 10 minuten in de magnetron op vol vermogen. Lepel de aardappel uit de schil.
- Pureer de aardappel met de helft van de crème fraîche in het bakje van de staafmixer tot een gladde crème.
- Verdeel de tortillachips over een met bakpapier beklede bakplaat en strooi de geraspte kaas erover. Bak de tortillachips circa 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Pel en snipper de ui.
- Hak de korianderblaadjes grof en de stelen fijn.
- Giet de kikkererwten af en spoel schoon.
- Snijd de tomaten in vieren. Snijd de zaadlijsten uit de tomaat en bewaar deze. Snijd lange repen van de rest van de tomaat.
- Meng in een grote kom de zaadlijsten van de tomaat met de azijn, ui, drie kwart van de koriander, de resterende crème fraîche, een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend de olijfolie erbij. Voeg de kikkererwten, spinazie en tomatenreepjes toe en roer goed door.
Serveren
- Verdeel de gemengde salade over grote borden. Schep een goede lepel aardappelcrème eroverheen. Leg de tortillachips erbij en bestrooi met de resterende koriander.
Meld je aan en praat mee