De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spiegelei op groente uit israël (shakshuka) & ei in pan uit sardinië (pane frattau)

20 MIN
Spiegelei op groente uit Israël (Shakshuka) & Ei in pan uit Sardinië (pane frattau)

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Shakshuka
Halveer de prei, verwijder het groen en snijd het witte deel van de prei ragfijn. Verhit de boter en olie in een wok of grote koekenpan en bak de prei glazig. Pel en pers de knoflook. Voeg de spinazie en de knoflook toe en bak circa 5 minuten mee. Breek de eieren een voor een open boven het gebakken spinazie-preimengsel. Breng op smaak met versgemalen peper. Verkruimel de feta erboven. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan in circa 5-7 minuten gaar worden. Lekker met pitabrood of ander brood.

Pane frattau
Verwarm de oven voor 200 ºC.

Tomatensaus
Pel de uien, halveer en snijd in halve ringen. Verhit een scheut olijfolie. Fruit de uien glazig. Snijd de tomaten grof. Voeg samen met een beetje zout toe aan de uien en laat in circa 10 minuten inkoken tot een dikke saus. Voeg eventueel een scheutje bouillon toe als de saus te droog is.

Pane
Scheur de flatbreads open tot grote cirkels. Bak het brood knapperig en goudbruin af in circa 2 minuten in de oven. Bedek een schaal met een laag flatbread en schenk er wat hete bouillon en wat hete tomatensaus over. Rasp er wat pecorino over. Maak zoveel laagjes met het knapperige flatbread, bouillon, geraspte pecorino en de tomatensaus totdat alles op is.

Ei in de pan
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak op matig vuur de eieren in circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Rasp de Pecorino royaal over de eieren. Serveer de gebakken eieren op de pane.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker