Upgrade je kabeljauwfilet met toevoeging van deze spicy ingrediënten. Heerlijk. 

Marvin Mumu

Ingredienten

2
Personen

Spicy kabeljauw

  • 200 gram kabeljauw
  • 1 stengel citroengras
  • 1 dungesneden plakjes chiliflakes of rode peper
  • 3 eetlepels sambal oelek
  • 3 blokjes gepelde tomaten
  • 1 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels citroen of limoensap

Extra nodig

  • afsluitbare barbecue
  • aluminium folie
  • vuurvaste pan

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Leg de kabeljauw op een ruim stuk aluminiumfolie. Kneus de stengel citroengras met een mes, snijd het in stukken van ongeveer 10 centimeter en leg ze naast de vis op het folie. Bestrooi met wat zout naar smaak. Vouw het pakket dicht zodat het overal goed afgesloten is en plaats het op de grill.  

Sambalsausje: 

Plaats naast de vis een vuurvaste pan op de grill. Meng de sambal, tomatenblokjes, ketjap en limoensap hierin goed door elkaar tot het ingedikt is. 

Controleer na 5 minuten of de vis gaar is, leg het op een bord en giet enkele lepels sambalsaus over de vis. Garneer de vis met de stengels citroengras en de gesneden rode peper.  

Geef je waardering

4
Kabeljauw sambal