Speklappen in BBQ-saus met maïskolven

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Cayenne-aardappels

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Boen de aardappels schoon en snijd de aardappels in grove blokjes.
  • Snijd de courgette in grove blokjes.
  • Verdeel de aardappels en de courgette over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de aardappels en courgette met een scheutje olijfolie, bestrooi de aardappels en courgette met de cayennepeper en een beetje zout. Hussel alles goed door en bak de aardappels en de courgette in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Maïskolven

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de buitenste schutbladeren van de maïskolven, snijd de maiskolven in vieren en kook de maïskolven in circa 20 minuten gaar.
  • Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
  • Giet de maiskolven af en doe ze terug in de pan. Laat de boter op de maïskolven smelten en voeg de bosui toe. Breng de maïskolven en de bosui op smaak met een beetje zout en peper. 
  • Snijd de maïskolven door vieren.

Speklappen in BBQ-saus

  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en rode peper circa 2 minuten.
  • Voeg de balsamicoazijn, tomatenketchup, komijn, een scheutje water en de basterdsuiker toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus op laag vuur circa 10 minuten pruttelen.
  • Breng de saus op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Verhit een scheutje olie in een pan. Halveer de speklappen en bak ze om en om in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
  • Schenk de BBQ-saus bij de speklappen en breng aan de kook. Laat het geheel circa 4 minuten, op laag vuur, pruttelen. 

Serveren

  • Verdeel de aardappels, maïskolven en de speklappen over de borden.

Ingredienten

4
Personen

Cayenne-aardappels

  • 800 g roseval aardappels
  • 1 courgette
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl cayennepeper

Maïskolven

  • 4 maïskolven
  • 1 klontje boter
  • 1 bosje bosui

Speklappen in BBQ-saus

  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 1 tl komijnpoeder
  • 40 ml balsamicoazijn
  • 100 ml tomatenketchup
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 4 speklappen

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
2