Spaghetti met mosselen

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding
Spoel de mosselen in een kom met een handvol zout onder stromend water. En gooi de openstaande en kapotte schelpen weg. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en snijd de asperges in 3 delen.

Kook de pasta in een pan met ruim water met zout in circa 7 minuten net aan beetgaar. (De pasta gaart later door in de saus.) Voeg na 5 minuten de asperges toe aan de kokende pasta. Giet de pasta met de asperges af en schep in de pan om.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de rode peper en blokjes tomaat toe. Voeg de mosselen bij het uimengsel. Blus af met witte wijn en doe direct de deksel op de pan. Stoof de schelpen circa 2 minuten tot alle schelpen openstaan.

Hak de peterselie fijn. Schep de pasta en asperges door de schelpen en de saus en laat samen circa 2 minuten stoven tot de pasta warm en beetgaar is.

Serveren
Bestrooi de pasta met mosselen rijkelijk met peterselie en serveer in een warm diep bord.

Ingredienten

4
Personen

Voor de spaghetti met mosselen

  • 1 kg mosselen
  • 500 g groene asperge
  • 400 g spaghetti
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 tomaten
  • 250 ml Italiaanse witte wijn
  • 1 bosje platte peterselie

Extra nodig

  • kom
  • kookpan
  • ruime hapjespan of wok met deksel
  • vergiet
  • 4 diepe borden
Geef je waardering
6