Spaghetti met gerookte zalm

5
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Spaghetti

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af.
  • Pluk de dille.
  • Halveer de citroen. Roer de rasp en het sap van een halve citroen door de spaghetti. Voeg de dille, een scheutje olijfolie extra vierge en de helft van de kappertjes toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Scheur de gerookte zalm in stukjes en roer door de spaghetti.

Knolselderij-appelsalade

  • Schil en snijd de knolselderij in dunne plakken en daarna in fijne reepjes.
  • Snijd de augurken fijn.
  • Snijd de appel in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne plakjes.
  • Meng voor de dressing de yoghurt met de mosterd en het sap van de resterende citroen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk en snijd de peterselie.
  • Roer de knolselderij, peterselie, augurk, appel en de resterende kappertjes door de dressing en meng goed door.

Serveren

  • Verdeel de spaghetti over borden en serveer de salade ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Spaghetti met gerookte zalm

  • 300 g spaghetti
  • 1 bosje dille
  • 1 citroen
  • olijfolie extra vierge
  • 4 el kappertjes
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 knolselderij
  • 3 augurken
  • 1 appel
  • 200 ml magere yoghurt
  • 1 el mosterd
  • 1 bosje bladpeterselie

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
5