spaghetti met gebakken pastinaak & kappertjessaus

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

• Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing. 
• Breng een pan met water en zout aan de kook voor de pastinaak.

Pastinaak:

  • Schil, halveer en snijd de pastinaak in plakjes.
  • Kook de pastinaak in circa 3 minuten beetgaar.
  • Giet af en spoel koud en dep de pastinaak goed droog.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Breng de pastinaak op smaak met zout, peper en koriander.
  • Wentel de pastinaak door de bloem
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de pastinaak in circa 10 minuten om en om krokant.

Spaghetti:

  • Giet de spaghetti af en vang 200 ml van het kookvocht op.
  • Schenk dit terug in de pan en voeg een scheutje olijfolie en de spaghetti toe.

Kappertjessaus:

  • Pel en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten.
  • Blus af met de witte wijn en laat tot de helft indampen.
  • Voeg de kappertjes toe en roer de roomkaas erdoor.
  • Smelt de roomkaas op laag vuur al roerende door de saus.
  • Zet het vuur uit en roer de spaghetti en de rucola door de saus. 

Ingredienten

4
Personen

spaghetti met gebakken pastinaak

  • 300 g meergranenspaghetti
  • 600 g pastinaak
  • 0.5 bosje koriander
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 el bloem
  • zonnebloemolie

Kappertjessaus

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 el kappertjes
  • 200 g light roomkaas
  • 100 g rucola
Geef je waardering
4