Spaghetti con molluschi in letto di crema di carciofi (spaghetti met clams en artisjokkencrème)

1
Makkelijk
Spaghetti con molluschi in letto di crema di carciofi (spaghetti met clams en artisjokkencrème)

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Spaghetti
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de eieren, water en een snufje zout. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Bebloem het aanrecht. Rol het deeg met een deegroller uit tot lange plakken. Haal de plakken door de pastamachine tot er een plak van circa 0,2 centimeter ontstaat. Draai er vervolgens spaghetti van. Vang de slierten op en leg ze plat uit op een met bloem bestoven aanrecht. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de pasta in circa 3 minuten gaar. Giet af.

Artisjokcrème
Verwarm een pan met een scheut van de olijfolie.

Snijd de artisjokharten in stukken. Bak ze circa 3 minuten. Hak de peterselie en voeg de helft hiervan samen met de bouillon toe. Laat circa 2 minuten koken en zet het vuur uit. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Pureer de artisjok fijn in de keukenmachine.

Clams
Verwarm een pan met wat van de olijfolie. Voeg de clams toe aan de pan en blus af met het sap van de citroen en de witte wijn. Zet het deksel op de pan en laat circa 4 minuten koken. Haal de clams, als ze allemaal open staan, uit de pan en haal het vlees eruit. Bewaar het kookvocht. Laat in 4 clams het vlees zitten voor de garnering. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een pan met een scheutje olijfolie en fruit de ui en de knoflook. Voeg de tomaten, clams en het kookvocht toe en kook circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en de resterende peterselie. Voeg de spaghetti toe en roer goed door.

Serveren
Verdeel de artisjokkencrème over de borden. Besprenkel met nog een beetje olijfolie en leg hier de pasta op. Garneer elk bord met de achtergehouden hele clam.

Ingredienten

4
Personen

Spaghetti

  • 300 g bloem tipo 00
  • 3 eieren
  • 3 el water

Artisjokcrème

  • olijfolie
  • 500 g artisjokharten
  • 4 takjes peterselie
  • 150 ml groentebouillon

Clams

  • olijfolie
  • 1 kg clams
  • 1 citroen
  • 1 glas witte wijn
  • 500 g pomodoritomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
Spaghetti con molluschi in letto di crema di carciofi (spaghetti met clams en artisjokkencrème)
Geef je waardering
1