Spaghetti con le vongole al sugo

6
Gemiddeld
Spaghetti con le vongole al sugo

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook en de ansjovis. Snijd de kappertjes fijn bak op laag vuur circa 5 minuten mee. Voeg een scheutje vocht van de vongole toe. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe. Breng op smaak met zout en peper. Pluk en hak de peterselie fijn. Voeg de vongole en peterselie toe aan de saus en kook circa 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper. Serveer de pasta met de saus en garneer met peterselie en basilicum.

Ingredienten

4
Personen

Spaghetti con le vongole al sugo

  • 500 g spaghetti
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 2 ansjovis
  • 1 el kappertjes
  • 150 g vongole (venusschelpen zonder schelp met water)
  • 500 g gepelde tomaten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 5 takjes peterselie
  • 2 blaadjes basilicum
Spaghetti con le vongole al sugo
Geef je waardering
6