De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spaans aardappelbrood

45 MIN
Spaans aardappelbrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Maak een kuiltje in de bloem, schenk het water met de gist in het kuiltje en bestrooi de rand van de bloem met zout. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg de olijfolie toe en kneed verder door. Laat het deeg in een met plasticfolie afgedekte kom circa 1 uur rijzen.

Topvulling
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was en snijd de aardappels in dunne plakjes. Snijd de courgette in plakjes. Pel en hak de knoflook.
Snijd de chorizo in stukjes. Meng de aardappels, courgette, knoflook. Ris de rozemarijn en hak de naalden fijn. Breng de toplaag op smaak met de rozemarijn, een beetje zout en peper.

Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de topvulling over het deeg en bak het brood in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker