Maak een kuiltje in de bloem, schenk het water met de gist in het kuiltje en bestrooi de rand van de bloem met zout. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg de olijfolie toe en kneed verder door. Laat het deeg in een met plasticfolie afgedekte kom circa 1 uur rijzen.
Topvulling
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was en snijd de aardappels in dunne plakjes. Snijd de courgette in plakjes. Pel en hak de knoflook.
Snijd de chorizo in stukjes. Meng de aardappels, courgette, knoflook. Ris de rozemarijn en hak de naalden fijn. Breng de toplaag op smaak met de rozemarijn, een beetje zout en peper.
Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de topvulling over het deeg en bak het brood in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Meld je aan en praat mee