Soep van waterkers met gerookte paling

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Soep van waterkers
Pel en snipper de ui. Snijd het wit van de prei in ringen. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Smelt de boter in een ruime pan en fruit de ui. Voeg de prei en aardappels toe en bak kort mee. Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat, op laag vuur, 30 minuten koken. Snijd de waterkers en voeg de laatste minuut toe aan de soep. Pureer de soep met met een staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper en voeg de tuinkers toe.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de gerookte palingfilet in dunne repen.

Bladerdeegstengels
Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Snijd het bladerdeeg in repen van 1 centimeter breed. Splits het ei en roer het eigeel los met een vork. Bestrijk de repen korstdeeg met eigeel en bestrooi met sesamzaad. Bak het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveer
Serveer de soep met de gerookte, de geroosterde amandelen en de bladerdeegstengels.

Gebruik en eet altijd gekweekte paling.

Ingredienten

4
Personen

Soep van waterkers

  • 1 ui
  • 2 preien
  • 2 kruimige aardappelen
  • 1 el boter
  • 2 l groentebouillon
  • 250 g waterkers
  • 250 g tuinkers
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 200 g gerookte palingfilet

Bladerdeegstengels

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 el sesamzaadjes

Extra nodig

  • kwastje
  • bakpapier
Geef je waardering
3