Soep van geroosterde tomaten

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Leg de tomaten op een bakplaat en rooster ze circa 10 minuten in de oven. Verwijder de velletjes van de tomaten. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Pluk de blaadjes van de basilicum en bewaar ze apart van de steeltjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de amandelen en steeltjes van de basilicum toe en blus af met de bouillon. Breng de soep aan de kook, kook 10 minuten op laag vuur en pureer met de staafmixer of blender. Serveer de soep in kommen en garneer met de blaadjes basilicum.

Ingredienten

4
Personen

Soep van geroosterde tomaten

  • 12 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje basilicum
  • olijfolie
  • 50 g amandelen
  • 750 ml kippenbouillon
Geef je waardering
0