Snoekbaars met sperziebonen en stamppot

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes en kook de aardappels in een pan met water en een beetje zout in circa 20 minuten gaar. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook de bonen in circa 8 minuten beetgaar. Giet de bonen af en laat ze uitlekken.
Pel en snipper de ui. Ris en hak de tijm fijn. Verhit een koffielepel olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de bonen toe en breng op smaak met de tijm een beetje zout en versgemalen peper.
Verhit de resterende olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de snoekbaars om en om in 3-5 minuten gaar. Breng de snoekbaars op smaak met een beetje sap van de citroen, een beetje zout en versgemalen peper.
Giet de aardappels af, stoom ze droog en pureer de aardappels met een pureestamper. Hak de rucola grof en meng met de zure room en de nootmuskaat door de aardappels.


Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Weight Watchers
Per persoon 9 ProPoints waarden


De maat van de koffielepel in dit recept komt overeen met de maat van een
theelepel bij 24Kitchen (5 gram).

Ingredienten

4
Personen

Snoekbaars met sperziebonen en stamppot

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 800 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 3 takjes tijm
  • 3 kl olijfolie om in te bakken
  • 4 snoekbaarsfilets à 125 g
  • 1 citroen
  • 75 g rucola
  • 75 ml zure room
  • 1 snufje gemalen nootmuskaat

Extra nodig

  • pureestamper
Geef je waardering
1