Snelle vissoep

552
Makkelijk
Snelle vissoep

Ingredienten

4
Personen

Snelle vissoep

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 1 gele paprika
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 140 g tomatenpuree
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 sinaasappel
  • 1 l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 300 g geschilde krieltjes
  • 300 g kabeljauw
  • 150 g cocktailgarnalen
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • rasp

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel en snipper de ui fijn.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de wortel in blokjes.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan. Voeg de wortel, paprika en de tomaten toe en bak circa 2 minuten. Voeg het water en de kippenbouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Voeg de krieltjes toe aan de soep en kook circa 7 minuten.
  • Halveer de sinaasappel en pers het sap boven de pan uit.
  • Snijd de kabeljauw in stukjes. Voeg de garnalen en kabeljauw toe en verwarm nog circa 5 minuten. Breng op smaak met beetje versgemalen peper.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn. 

Serveren

  • Verdeel de soep over kommen en bestrooi met peterselie. Besprenkel met een scheutje olijfolie extra vierge.
Snelle vissoep
Geef je waardering
552