Snelle pasta met avocadodip

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Snelle pasta

  • Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een wok en fruit de knoflook circa 3 minuten.
  • Snijd de uiteindes van de snijbonen en snijd de bonen in dunne repen. Voeg de bonen toe aan de knoflook en bak circa 2 minuten mee.
  • Schenk een klein beetje water bij de bonen en laat circa 3 minuten koken.
  • Schil en rasp de winterwortel.
  • Giet de macaroni af en roer de macaroni door de snijbonen. Voeg de winterwortel en de rucola toe, roer goed door en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat de macaroni op laag vuur doorwarmen tot de avocadodip klaar is.
Avocadodip
  • Halveer de avocado‚Äôs in de lengte, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak het vruchtvlees fijn met een vork.
  • Pel en snipper de rode ui.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes.
  • Meng de ui, peper, ansjovis en azijn door de avocado.

Serveren
Verdeel de pasta over borden en schep er een flinke lepel avocadodip op. Bestrooi met Parmezaanse kaas.

Ingredienten

4
Personen

Pasta

  • 300 g viergranenmacaroni
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 200 g snijbonen
  • 1 winterwortel
  • 75 g rucola
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas

Avocadodip

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 50 g gezouten ansjovisfilets
  • 1 el witte wijnazijn

Extra nodig

  • wok
  • rasp
Geef je waardering
0