Snelle coq au vin

60
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiden

Schil de winterwortel en snijd in de blokjes. Snijd de kastanjechampignons in parten. Pel en hak de sjalotten en de knoflook. Snijd de aardappels in blokjes.

Verhit olie met een beetje roomboter in een stoofpan. Breng de kippendijen op smaak met zout en peper, en bak op middelhoog vuur in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de groenten toe en bak nog circa 2 minuten. Voeg na 1 minuut de bloem toe en laat kort garen. Voeg de tomatenpuree toe en blus af met rode wijn. Voeg de kippenbouillon toe.

Ris de blaadjes van 5 takjes tijm en voeg met het laurierblad toe aan de pan. Kook circa 25 minuten met het deksel half op de pan tot de aardappels en de kip gaar zijn.

Serveren

De coq au vin kan met brood, rijst of aardappels worden geserveerd.

Ingredienten

4
Personen

  • 2 winterwortels
  • 250 g kastanjechampignons
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g vastkokende aardappels
  • 25 ml olijfolie
  • 50 g roomboter
  • 8 kippendijen met bot en vel
  • 40 g bloem
  • 2 el tomatenpuree
  • 500 ml rode wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 bosje tijm

Extra nodig

  • stoofpan met deksel
Geef je waardering
60