Snelle 4-kazenpizza

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Tomatensaus

  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomaten toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Scheur de basilicum.
  • Schenk de rode wijn erbij en voeg de helft van de basilicum toe. Breng aan de kook en kook in circa 10 minuten tot een tomatensaus. Breng op smaak met suiker, een beetje zout en versgemalen peper. 

Snelle 4 kazenpizza

  • Verwarm de oven voor op 210 ºC.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Verbrokkel de gorgonzola.
  • Snijd de mozzarella in plakjes.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Snijd de tallegio in plakjes.
  • Halveer de olijven.
  • Halveer het Turkse brood. Leg de twee helften Turks brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de helften Turks brood met de tomatensaus en verdeel de kazen, paprika’s en de olijven eroverheen. Bak de snelle 4-kazenpizza in de oven in circa 10 minuten krokant.
  • Snijd de pizza in gelijke punten.

Serveren

  • Verdeel de snelle 4 kazenpizza over borden en strooi de resterende basilicum eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Snelle 4-kazenpizza

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 rijpe pomodori tomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 bosje basillicum
  • 100 ml rode wijn
  • 1 el suiker
  • 1 paprikamix
  • 100 g gorgonzola
  • 100 g mozzarella
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 100 g tallegio
  • 100 g zwarte olijven
  • 1 Turks brood

Extra nodig

  • rasp
  • bakpapier
Geef je waardering
6