De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sliptong uit de oven met bulgursalade

30 MIN
Sliptong uit de oven met bulgursalade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bulgursalade

  • Bereid de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de paprika’s in reepjes.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Snijd de olijven in halve ringetjes.
  • Roer de paprika’s, komkommer, de olijven en een scheutje olijfolie extra vierge door de bulgur.
  • Snijd de citroen in partjes.

Sliptong uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en de kaneelpoeder circa 2 minuten.
  • Snijd de bosuitjes fijn.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Schenk de tomatenblokjes in de pan en voeg de bosuitjes en de helft van de peterselie toe. Breng aan de kook en laat circa 5 minuten koken. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Leg de sliptong in een met olie ingevette ovenschaal en schenk de saus erover. Bak de sliptong in de oven in circa 10 minuten gaar.


Serveren
Verdeel de bulgursalade over borden. Leg de sliptong op de salade en lepel de saus er royaal over. Bestrooi het gerecht met de resterende peterselie en leg de partjes citroen erbij.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker