Bulgursalade
- Bereid de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de paprika’s in reepjes.
- Snijd de komkommer in blokjes.
- Snijd de olijven in halve ringetjes.
- Roer de paprika’s, komkommer, de olijven en een scheutje olijfolie extra vierge door de bulgur.
- Snijd de citroen in partjes.
Sliptong uit de oven
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en de kaneelpoeder circa 2 minuten.
- Snijd de bosuitjes fijn.
- Snijd de peterselie fijn.
- Schenk de tomatenblokjes in de pan en voeg de bosuitjes en de helft van de peterselie toe. Breng aan de kook en laat circa 5 minuten koken. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Leg de sliptong in een met olie ingevette ovenschaal en schenk de saus erover. Bak de sliptong in de oven in circa 10 minuten gaar.
Serveren
Verdeel
de bulgursalade over borden. Leg de sliptong op de salade en lepel de saus
er royaal over. Bestrooi het gerecht met de resterende peterselie en leg
de partjes citroen erbij.
Meld je aan en praat mee