Sliptong met pompoen en dadels

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Voeg het paprikapoeder toe aan de rijst zodra het water kookt.

Roergebakken pompoen met dadels

  • Prik de pompoen in met een scherp mesje en zet hem circa 30 seconden in de magnetron.
  • Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en rasp de gember.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Verhit olie in een wok en bak de ui en knoflook circa 3 minuten.
  • Voeg de pompoen, champignons, gember en kerrie toe en roerbak de groente in circa 10 minuten gaar.
  • Verwijder de pitten uit de dadels en snijd de dadels in stukjes.
  • Voeg de dadels na circa 5 minuten bakken toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Sliptong

  • Knip de graten aan de zijkant van de vis af.
  • Bestrooi de vis met zout en peper.
  • Wentel ze door de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de sliptongen om en om goudbruin en gaar.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Halveer de citroen. Besprenkel de sliptong op het laatst met citroensap en bestrooi met peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Sliptong met pompoen en dadel

  • 300 g meergranenrijst
  • 1 tl paprikapoeder
  • 600 g flespompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm gember
  • 250 g champignons
  • rijstolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 8 dadels
  • zout
  • versgemalen peper
  • 8 sliptongfilets
  • 2 el bloem
  • 5 takjes peterselie
  • 1 citroen

Extra nodig:

  • keukenpapier
Geef je waardering
2