Sinaasappelsapcupcakes

3
Gemiddeld
Sinaasappelsapcupcakes

Bereidingswijze

1 uur totale tijd
Verwarm de oven op 160 ºC. Schil de zoete aardappels en rasp de zoete aardappels fijn. Was en rasp de sinaasappels. Bekleed een cupcaketray met cupcakevormpjes. Klop de eieren met de suiker, het zout en drie kwart van het sinaasappelrasp luchtig en tot het volume verdubbeld is. Voeg nu de geraspte zoete aardappel en gemalen amandelen toe en meng goed door. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak circa 25 minuten in de oven. Laat de cupcakes volledig afkoelen.

Sinaasappelcrème
Snijd de limoen doormidden en pers het sap eruit. Doe de poedersuiker in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het sinaasappelsap en limoensap in het kuiltje en meng beetje bij beetje tot een crème. Verdeel de crème over de cupcakes en strooi over iedere cupcake wat sinaasappelrasp.

Tip: bewaar de cupcakes circa 5 dagen in een afgesloten bakje of circa 1 maand in de vriezer.


Ingredienten

12
Porties

Sinaasappelsapcupcakes

  • 200 g zoete aardappel
  • 2 sinaasappels
  • 2 eieren
  • 150 g suiker
  • 100 g witte rijstbloem
  • 80 g gemalen amandelen
  • 2 tl bakpoeder
  • 0.25 tl zout

Sinaasappelcrème

  • 1 limoen
  • 1 el vers sinaasappelsap
  • 200 g poedersuiker

Extra nodig

  • rasp
  • cupcaketray
  • cupcakevormpjes
  • zeef
Geef je waardering
3