Ingredienten

6
Porties

Sinaasappelrepen

  • 150 g dadels
  • 1 limoen
  • 2 sinaasappels
  • 3 el honing
  • 2 el zonnebloemolie
  • 90 g havermoutvlokken
  • 50 g lijnzaad
  • 30 g chiazaad
  • 40 g walnoten

Extra nodig

  • staafmixe en bijbehorend bakje
  • cakeblik

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Ontpit de dadels en halveer ze. Rasp de limoen en sinaasappels en pers de sinaasappels uit. Meng de dadels, limoenrasp, sinaasappelrasp en -sap, honing en zonnebloemolie in het bakje van de staafmixer tot een pasta. Spatel de havermout, lijnzaad, chiazaad, walnoten erdoorheen. Druk het mengsel in het cakeblik en bak circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen voor je het in repen snijdt.

Tip: Bewaar de repen in de koelkast tot gebruik.

Geef je waardering

44
Sinaasappelrepen