Sinaasappelrepen

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Ontpit de dadels en halveer ze. Rasp de limoen en sinaasappels en pers de sinaasappels uit. Meng de dadels, limoenrasp, sinaasappelrasp en -sap, honing en zonnebloemolie in het bakje van de staafmixer tot een pasta. Spatel de havermout, lijnzaad, chiazaad, walnoten erdoorheen. Druk het mengsel in het cakeblik en bak circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen voor je het in repen snijdt.

Tip: Bewaar de repen in de koelkast tot gebruik.

Ingredienten

6
Porties

Sinaasappelrepen

  • 150 g dadels
  • 1 limoen
  • 2 sinaasappels
  • 3 el honing
  • 2 el zonnebloemolie
  • 90 g havermoutvlokken
  • 50 g lijnzaad
  • 30 g chiazaad
  • 40 g walnoten

Extra nodig

  • staafmixe en bijbehorend bakje
  • cakeblik
Geef je waardering
0