Shortbread sweethearts

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Kneed een deeg van boter, suiker en bloem tot het begint de kruimelen. Druppel het vanille-extract en een snufje zout erover en kneed door. Voeg eventueel een eetlepel water toe als het deeg te droog is.

Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. Steek met een hartjesvorm zoveel mogelijk koekjes uit het deeg. Maak in de helft van de koekjes een klein rond gaatje in het midden. Bak in het midden van de oven circa 12 minuten tot de koekjes gaar zijn. Laat de koekjes minimaal een kwartier afkoelen op een rooster.

Meng de jam met het citroensap. Plaats op elk hartje zonder gat een theelepel van het mengel en dek af met een koekje met gat, zodat de jam zichtbaar is. Serveer met een klein beetje poedersuiker.

Tip: als de koekjes eenmaal besmeerd zijn met jam, blijven ze ongeveer een dag goed. Wil je ze langer bewaren? Voeg dan de jam nog niet toe, dan blijven ze ongeveer 5 dagen knapperig.

Ingredienten

12
Porties

Shortbread sweethearts

  • 100 g boter
  • 100 g fijne suiker
  • 50 g rijstbloem
  • 100 g bloem
  • 1 el vanille-extract
  • 120 g frambozenjam
  • 1 el citroensap
  • poedersuiker
Geef je waardering
7