Shortbread

43
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur en 30 minuten totale tijd

Kneed de boter met suiker, zout en bloem tot soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het deeg circa 1 uur rusten. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Rol de bollen uit tot een plak van circa 4 millimeter dik en steek er cirkels uit. Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Kerf met een mes een ruitvorm in de deegplakken en prik het deeg op verschillende plekken in. Bak de shortbread in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Bestrooi het shortbread direct met suiker.

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 150 g boter
  • 100 g suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 250 g bloem

Extra nodig

  • plasticfolie
  • suiker om te bestrooien
  • bakpapier
  • bakplaat
  • 1 ei om te bestrijken
Geef je waardering
43