Roberta Pagnier

Ingredienten

4
Personen

Shakshuka met extra eitjes

  • 500 g vastkokende aardappels
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 paprika's
  • olijfolie
  • 800 g gepelde tomaten uit blik
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1.5 tl pikant paprikapoeder
  • 4 scharreleieren
  • 150 ml Turkse of Griekse yoghurt
  • (spelt)brood
  • 1 bos basilicum

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Was de aardappels en snijd ze in stukken van ongeveer 2 × 2 cm. 

Pel en snipper de ui en knoflook. 

Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukken van 2 cm. 

Verhit een scheut olijfolie in een flinke braadpan of koekenpan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. 

Voeg de aardappels, paprika, specerijen, zout en peper toe en bak nog een paar minuten. 

Voeg de tomaten met sap toe. 

Kook circa 15 minuten tot de groenten gaar zijn en de saus wat ingedikt is. 

Proef en breng eventueel nog extra op smaak. 

Maak met een lepel 6 kuiltjes in het gerecht en breek in elk kuiltje een ei. 

Doe de deksel op de pan en laat het gerecht 10-12 minuten stoven tot de eiwitten gestold zijn. 

Serveer het gerecht met de yoghurt en stukken brood erbij.

Geef je waardering

263
Shakshuka met extra eitjes