Shakshuka (Gehakt en ei in tomatensaus)

37
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Pel en snipper de sjalotjes. Pluk en hak de koriander. Meng voor de gehaktballen het gehakt met een ei, mosterd, 1 eetlepel gemberpoeder, paprikapoeder, sjalotjes en de helft van de koriander en rol er gehaktballetjes van circa 3 centimeter van. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd een kruisje in de onderkant van elke tomaat. Ontvel de tomaten door ze even onder te dompelen in een pan met kokend water en af te spoelen onder ijskoud water. De velletjes zijn nu makkelijk te verwijderen. Snijd de tomaten in gelijkmatige blokjes. Bewaar ook het vocht en de zaadjes. Schil en snijd de rode ui in halve ringen. Zet voor de shakshuka een tajine met een warmteverdeler eronder op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Bak de rode uien en de gehaktballetjes op laag vuur in de tajine. Voeg zodra de gehaktballen goudbruin zijn, de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Breng op smaak met de rest van het gemberpoeder, een beetje zout en versgemalen peper en gaar circa 12 minuten op laag vuur met het deksel op de tajine. Maak met een lepel 3 kuiltjes tussen de gehaktballetjes en breek daarin de eieren. Gaar met het deksel op de tajine circa 7 minuten op laag vuur. Verdeel een minuut voor serveren rest van de koriander over het gerecht.

Ingredienten

4
Personen

Shakshuka

  • 100 g sjalotjes
  • 1 bos koriander
  • 500 g rundergehakt
  • 4 eieren
  • 1 el mosterd
  • 1.5 el gemberpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 6 tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
Geef je waardering
37