Sfouf & Zemmitah

5
Makkelijk
Sfouf & Zemmitah

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Sfouf
Verwarm de oven voor op 160 °C. Zeef de bloem in een gelijkmatige laag op een bakplaat. Rooster de bloem circa 10 minuten in de oven lichtbruin en laat de bloem afkoelen. Rooster de sesamzaadjes. Verhit de olie en frituur de amandelen goudbruin. Laat de amandelen uitlekken op keukenpapier en bewaar de olie. Kneus de sesamzaadjes in een vijzel. Kneus daarnaar de amandelen in de vijzel. Zeef de geroosterde bloem in een grote schaal. Zeef de poedersuiker erover. Rasp de nootmuskaat over de bloem, voeg de kaneel, venkelzaad en cacao toe en meng goed. Verwarm de smen tot het vloeibaar is en meng samen met de achtergehouden amandelolie door de sfouf. Serveer in schaaltjes met een lepeltje met zoete muntthee.

Zemmitah
Rooster de pistachenootjes, amandelen en pijnboompitten goudbruin. Rooster het amandelmeel met het korianderzaad, kaneel en anijszaad in een droge hete koekenpan goudbruin. Laat op een bord afkoelen. Rooster de sesamzaadjes. Hak de nootjes fijn. Meng de nootjes met het kruidige amandelmeel, sesamzaadjes, suiker en een flinke scheut hazelnootolie. Schep in kleine kommetjes en eet met een lepeltje.

 

Ingredienten

10
Personen

Sfouf

  • 1 kg bloem
  • 400 ml zonnebloemolie
  • 500 g sesamzaadjes
  • 250 g gepelde amandelen
  • poedersuiker naar smaak
  • 1 nootje nootmuskaat
  • 2 el kaneelpoeder
  • 2 el fijngemalen venkelzaad
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 el smen

Zemmitah

  • 75 g gepelde pistachenoten
  • 100 g amandelen
  • 75 g pijnboompitten
  • 200 g amandelmeel
  • 1 el korianderzaad
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 el anijszaad
  • 200 g sesamzaadjes
  • 3 el suiker
  • 50 ml notenolie
Sfouf & Zemmitah
Geef je waardering
5