Sesamdadelkoekjes & Syrische koffie met rozen

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Sesam-dadelkoekjes
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin. Ontpit de dadels en prak ze fijn met het sesamzaad, semolina, het zout en het bakpoeder. Ontvet een kom met citroen. Splits het ei en klop het eiwit stijf in de ontvette kom. Meng het eiwit snel maar voorzichtig met het dadel-sesammengsel en vorm er kleine koekjes van. Bak de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster.

Syrische koffie met rozenblaadjes
Breng het water met de koffie, rozenblaadjes en de specerijen aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Schenk de koffie in glaasjes of kopjes en serveer met de koekjes en Turks fruit.

Ingredienten

4
Personen

Sesam-dadelkoekjes

  • 100 g sesamzaad
  • 300 g dadels
  • 50 g semolina of griesmeel
  • 1 snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 0.5 citroen
  • 1 ei

Syrische koffie met rozenblaadjes

  • 500 ml water
  • 6 el espresso snelfiltermaling
  • 3 el gedroogde rozenblaadjes
  • 1 tl anijszaad
  • 1 tl gemalen gember

Serveer met

  • Turks fruit
Geef je waardering
4