Sesam tofu wok

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Sesam tofu wok

  • Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de tofu en de sesamzaadjes circa 5 minuten.
  • Voeg de ketjap manis en sojasaus toe en kook circa 3 minuten.
  • Schep de tofu met aanhangend vocht uit de wok op een bord.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Verhit een scheut olie in de wok en roerbak de paprika’s circa 5 minuten.
  • Snijd twee centimeter van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine plakjes van circa 1 centimeter.Voeg de asperges toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg de bosuitjes en knoflook toe en bak circa 2 minuten mee. Halveer de limoen en knijp de helft uit boven de wok. Snijd de andere helft in partjes en serveer bij het gerecht.
  • Schep de tofu terug in de pan en warm goed door.

Ingredienten

4
Personen

Sesam tofu wok

  • 300 g meergranenrijst
  • 250 g tofu
  • rijstolie
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 bosje groene asperges
  • 1 bosje bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
Geef je waardering
0