De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

schwarzwalder toetjes

Er is altijd nog ruimte voor toetjes, en voor deze helemaal! Heerlijke Schwarzwälder toetjes met chocoladecake en verse kersen.

Schwarszwälder toetjes

Een recept van

Bereidingswijze

Snij de cake in stukjes. Ontpit de kersen. Laat kersen uitlekken en pureer een kwart met een staafmixer. Breng het sap aan de kook met het kaneelstokje en steranijs. Roer het aardappelzetmeel door met een beetje water. Bind er het kokende kersensap mee tot een saus. Laat afkoelen.

Verdeel de blokjes cake en daarna de kersen over 6 dessertschaaltjes. Hak of rasp 100 g van de chocolade. Klop de room met de suiker op en meng al kloppend beetje bij beetje de gehakte chocolade door de room. Schep een toef stracciatellaroom op de kersen en de cake. Besprenkel de room met de afgekoelde kersensaus.

Maak van de resterende chocolade door een scherp mes over de vlakke kant van een reep naar je toe te trekken. Garneer de Schwarszwälder toetjes met de chocoladekrullen.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker