Schuimslakken

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
2 uur en 20 minuten totale tijd

Schuimslakken
Verwarm de oven voor op 80 ºC.
 Klop met de mixer de eiwitten met de kristalsuiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker en de maïzena erdoor.
Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een druppelmotief met aan de bolle kant een kleine verhoging op een met bakpapier beklede bakplaat. Dit is het hoofdje van de slak. Druk met een natte lepel een klein kuiltje achter het hoofdje van de slak, hier komt later het slakkenhuisje op. Droog het schuim minstens 2 uur in de oven.

Slakkenhuis
Verwarm de oven voor 200 ºC. Smelt de boter. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Roer de eieren met de resterende suiker schuimig. Meng de bloem met het amandelmeel. Roer de boter door de eiermengsel, roer de helft van het bloemmengsel en een eetlepel eiwitschuim erdoor. Spatel de rest van het bloemmengsel en het eiwit erdoor. Smeer het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het biscuit in de oven in circa 7 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen en besmeer de plak dun met de hazelnootpasta. Rol de plak op in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.

Snijd de biscuitrol in plakken van circa 1,5 centimeter dik. Besmeer de buitenkant van de rolletjes met abrikozenjam en rol door de hagelslag. Bestrijk de onderkant met hazelnootpasta en zet ze op het schuim als slakkenhuis.

Oogjes en mondje
Smelt de chocolade au bain-marie en zet met een penseel oogjes en een mondje op het schuim.

Ingredienten

12
Porties

Schuimslakken

  • 2 eiwitten
  • 75 g suiker
  • 75 g poedersuiker
  • 5 g maïzena

Slakkenhuis

  • 20 g boter
  • 3 eiwitten
  • 130 g suiker
  • 3 eieren
  • 25 g bloem
  • 115 g amandelmeel
  • 1 potje hazelnootpasta
  • 2 el abrikozenjam
  • 4 el hagelslag

Oogjes en mondje

  • 50 g pure chocolade

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
  • keukenfolie
  • spuitzak met gladde spuitmond
Geef je waardering
4