Scholfilet met boerenkool en zoete ui

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappel-knoflookpuree

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Pel en snijd de knoflook in stukjes. Kook de aardappels en de knoflook circa 15 minuten in de pan met water. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen. Breng de melk aan de kook. Pureer de aardappels met de pureestamper en roer de melk en olijfolie extra vierge erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Boerenkool met zoete ui

Pel en snijd de uien in ringen. Haal de ringen uit elkaar. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien circa 5 minuten. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de boerenkool circa 5 minuten in de pan met water. Roer de honing door de uien en verwarm circa 6 minuten tot de uien goudbruin gekaramelliseerd zijn. Giet de boerenkool af en laat goed uitlekken. Voeg de boerenkool, wijnazijn en de helft van de boter toe aan de uien. Warm nog even door tot de azijn verdampt is. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Scholfilet

Verhit een scheutje olijfolie in een (koeken)pan. Strooi bloem op een bord. Dep de scholfilets droog met keukenpapier en wentel door de bloem. Bestrooi de scholfilets met een beetje zout en peper. Bak de vis op één kant circa 2 minuten. Voeg de resterende boter toe, draai de vis om en zet het vuur uit. Laat de vis nog even doorwarmen.

Ingredienten

4
Personen

Scholfilet met boerenkool en zoete ui

  • 800 g kruimige aardappels
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 ml halfvolle melk
  • 25 ml olijfolie extra vierge
  • 3 uien
  • olijfolie om in te bakken
  • 600 g gesneden boerenkool
  • 1 el honing
  • 2 el witte wijnazijn
  • 40 g boter
  • 4 scholfilets zonder vel à 100 g
  • 100 g bloem

Extra nodig:

  • pureestamper
  • keukenpapier
Geef je waardering
0