Schelpjes in saffraanbouillon

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pel en snijd de rode ui in partjes. Pel en halveer de knoflook. Schil de helft van de schil van de sinaasappel en de citroen. Verwarm een scheut olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook op laag vuur circa 10 minuten. Voeg de saffraan, de kaaskorst, de citrusschil, de peperkorrels en de peperoncini toe. Blus af met het water en breng aan de kook.

Pluk en snijd twee takjes peterselie fijn. Voeg de rest van de peterselie toe aan de bouillon en laat op laag vuur circa 30 minuten trekken. Breng de bouillon na circa 20 minuten op smaak met zout.

Was de venusschelpen en laat ze circa 30 minuten staan in ruim koud water. Spoel de schelpjes goed schoon en gooi kapotte schelpjes weg. Zeef de bouillon. Schenk de bouillon terug in de pan en breng op smaak. Kook de schelpjes circa 5 minuten in de bouillon tot ze open staan. Serveer de bouillon in diepe warme borden, besprenkel met olijfolie en bestrooi met chiliflakes en peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Schelpjes in saffraanbouillon

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 2 envelopjes saffraan
  • 4 cm pecorinokorst
  • 6 zwarte peperkorrels
  • 2 peperoncini
  • 1.5 l water
  • 1 bosje bladpeterselie
  • zout
  • 500 g venusschelpen
  • 500 g kokkels
  • chiliflakes
Geef je waardering
0