De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

scandinavische babi pangang op fins brood

Snijd het buikspek om de centimeter voor de helft in, maar niet door. Bestrooi het vlees met zout. Vijzel de roze peperkorrels en rasp en pers de citroen uit boven een grote (oven)schaal. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg het vlees hierin.

210 MIN
Scandinavische babi pangang op Fins brood

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Scandinavische Babi pangang
Snijd het buikspek om de centimeter voor de helft in, maar niet door. Bestrooi het vlees met zout. Vijzel de roze peperkorrels en rasp en pers de citroen uit boven een grote (oven)schaal. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg het vlees hierin. Snijd het buikspek in. Leg het vlees in de marinade en laat minstens 3 uur marineren.

Snijd de kool en wortel in ragfijne reepjes. Pel en snijd de ui in fijne partjes. Snijd de dille. Breng in een pan 200 ml water, de azijn, suiker, peperkorrels en een royale snuf zout aan de kook. Kook tot de suiker is opgelost. Voeg de groenten toe en kook ze 2 minuten. Meng de dille erdoor. Doe de atjar in een weckpot. Sluit de pot af en laat afkoelen.

Verwarm de grill van de oven voor op 170 ºC. Gril het buikspek met de zwoerdkant naar boven circa 8 minuten in de oven, draai het buikspek om en gril 8 minuten tot het spek goudbruin is. Haal het buikspek uit de oven en snijd de ingesneden stukken verder door tot je plakken hebt. Gril de plakken in de oven circa 5 minuten om en om tot ze krokant zijn. Snijd de plakjes vlees in repen van circa 1 centimeter dik.

Bij het kampvuur: vouw van kippengaas een soort grillrek en rooster de babipangang volgens de bovenstaande manier krokant en gaar tussen een barbecueklem.

Babi pangang-saus
Verhit de roomboter in een pan en fruit het venkelzaad, voeg de tomatenketchup, bietensap, ketjap en suiker toe. Pureer tot een gladde massa met een staafmixer. Voeg de steranijs toe en laat meepruttelen.

Serveren de babipangang met de saus, plakjes komkommer en gebakken uitjes op pulla broodjes.

Tip: vind je de saus te zoet? Voeg dan azijn naar smaak toe, bijvoorbeeld appelciderazijn of rode wijnazijn.

In Winterkost reizen de chefs van 24Kitchen naar Fins Lapland voor avontuur en lekker eten. In elke aflevering zie je een bijzondere locatie, waar na een spannende activiteit gekookt wordt.

Afleveringen
Miljuschka doet inspiratie op voor warme lekkernijen. Ze trekt per paard de sprookjesachtige bossen in en laat je zien hoe je zoete Finse bosbessenbroodjes maakt.

Giovanni gaat op bezoek bij een rendierenboerderij. In de winterse setting van Lapland laat hij zien hoe je heerlijke rendierbiefstuk bereidt, natuurlijk op z’n Italiaans…

Hugo stapt op de sneeuwscooter en trekt erop uit! Hij doet inspiratie op en maakt côte de boeuf met wintergroenten op open vuur.

Estée gaat met husky’s op avontuur. In de winterse buitenlucht bereidt ze een rustieke wintergroentensoep met Finse kaas.

Roberta gaat ijsvissen en kookt met de vangst. Ze laat je zien hoe je zelfgemaakte papardelle met warmgerookte forel en dille kunt maken.

Danny houdt niet alleen van de Indische keuken maar ook van snelle auto’s. Op zoek naar inspiratie voor lekkere Winterkost krijgt hij de kans te racen met een pro. Voor hem maakt hij Scandinavische babi pangang op Fins brood.

Angélique neemt je mee naar de oorspronkelijke smaken en gaat op pad met een survivalspecialist. Geïnspireerd op de Lapse sauna laat ze zien hoe je op steen gegaarde regenboogforel maakt met een heerlijke salade en crunch van roggebrood.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker