Say cheese

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kaas-groentestoof

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de harde draden van de peultjes en halveer de peultjes.
  • Schil en snijd de wortel in blokjes.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Kook de wortel en de bloemkool circa 2 minuten, voeg de peultjes toe, kook 2 minuten mee giet de groente af.
  • Smelt de boter op laag vuur in een grote pan. Roer met een lepel de bloem erdoor en laat circa 2 minuten goed doorwarmen tot de bloem gaar is. Schenk de melk, wijn en water al roerend met een garde erbij. Laat de saus onder voortdurend roeren circa 5 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de kaas, peultjes, wortel, bloemkool en de doperwten erdoor. Kook circa 5 minuten door op laag vuur en breng het op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.

Kaascrackerkip

  • Snijd de kipfilet in plakken van circa 1 centimeter dik en bestrooi ze met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Bestuif een bordje met de bloem.
  • Kluts het ei in een kom.
  • Vermaal de kaascrackers tot grof kruim.
  • Wentel de kipfilet door de bloem, eieren en de kaascrackers.
  • Verhit een ruime scheut olie in een pan en bak de kip in circa 6 minuten goudbruin en krokant.

Serveren

  • Verdeel de kaas-groentestoof en de kaascrackerkip over borden. Strooi de peterselie erover.

Ingredienten

4
Personen

Say cheese

  • 200 g peultjes
  • 1 winterwortel
  • 1 kleine bloemkool
  • 40 g boter
  • 30 g bloem
  • 100 ml melk
  • 100 ml witte wijn
  • 300 ml water
  • 175 g (vers)geraspte jonge kaas
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 1 bos bladpeterselie

Kaascrackerkip

  • 400 g kipfilet
  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 50 g kaascrackers
  • olijfolie om in te bakken
Geef je waardering
1