Kaas-groentestoof
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Verwijder de harde draden van de peultjes en halveer de peultjes.
- Schil en snijd de wortel in blokjes.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Kook de wortel en de bloemkool circa 2 minuten, voeg de peultjes toe, kook 2 minuten mee giet de groente af.
- Smelt de boter op laag vuur in een grote pan. Roer met een lepel de bloem erdoor en laat circa 2 minuten goed doorwarmen tot de bloem gaar is. Schenk de melk, wijn en water al roerend met een garde erbij. Laat de saus onder voortdurend roeren circa 5 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de kaas, peultjes, wortel, bloemkool en de doperwten erdoor. Kook circa 5 minuten door op laag vuur en breng het op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Pluk en snijd de peterselie fijn.
Kaascrackerkip
- Snijd de kipfilet in plakken van circa 1 centimeter dik en bestrooi ze met een beetje zout en versgemalen peper.
- Bestuif een bordje met de bloem.
- Kluts het ei in een kom.
- Vermaal de kaascrackers tot grof kruim.
- Wentel de kipfilet door de bloem, eieren en de kaascrackers.
- Verhit een ruime scheut olie in een pan en bak de kip in circa 6 minuten goudbruin en krokant.
Serveren
- Verdeel de kaas-groentestoof en de kaascrackerkip over borden. Strooi de peterselie erover.
Laat hier je reactie achter