Savooiekool risotto met krokante salami

0
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Savooiekool-risotto

  • Breng een pan met het water en de kippenbouillonblokjes aan de kook.
  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pluk de salie en snijd grof.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak circa 2 minuten tot de rijst glazig begint te worden. Schenk de witte wijn erbij en laat circa 1 minuut indampen. Voeg de salie toe. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 20 minuten. Roer regelmatig goed door.
  • Snijd de savooiekool in vieren. Verwijder de kern en snijd de savooiekool in gelijke reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de savooiekool met een scheutje bouillon in circa 6 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Roer de savooiekool, cherrytomaten, kookroom en de twee derde van de geraspte Parmezaanse kaas door de risotto. Laat de risotto met de deksel op de pan circa 2 minuten doorgaren. 

Krokante salami

  • Snijd de salami in kleine blokjes en bak de salami in circa 8 minuten krokant. Giet de salami af in een zeef.

Serveren

  • Verdeel de savooiekool-risotto over borden en strooi de krokante salami en de resterende Parmezaanse kaas eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Savooiekool risotto met krokante salami

  • 1.5 l water
  • 1.5 kippenbouillon
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knofloook
  • 0.5 bosje salie
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 1 kleine savooiekool
  • 250 g cherrytomaten
  • 100 ml kookroom
  • 150 Parmezaanse kaas
  • 100 g salami aan stuk

Extra nodig

  • ras
Geef je waardering
0