Sauerkraut surprise cake

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
1 hour and 45 minutes totale tijd

Zuurkool-chocoladecake
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Roer de boter met de suiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg toe aan de boter. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel. Schenk het water bij het beslag. Laat de zuurkool uitlekken. Voeg het cacaopoeder toe aan het beslag en meng de zuurkool erdoor. Vet een springvorm in. Verdeel het beslag over de vorm. Bak de cake in circa 60 minuten gaar. Laat de cake afkoelen.

Zure room-chocoladefrosting
Smelt de chocolade au bain-marie en roer de boter erdoor. Haal de pan van het vuur. Meng de zure room en beetje bij beetje de poedersuiker erdoor tot er een gladde frosting ontstaat. Verdeel de frosting over de afgekoelde cake.

Chocolade-spekschotsen
Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Strijk de chocolade dun uit over een vel bakpapier of cellofaanfolie. Verdeel het gehakte spek over de chocolade en laat circa 20 minuten uitharden. Breek de plak chocolade in stukken en steek ze in de cake. Bestuif met poedersuiker.

Ingredienten

1
Porties

Zuurkool-chocoladecake

  • 120 g boter
  • 300 g suiker
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 55 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 140 ml water
  • 230 g zuurkool
  • 60 g cacaopoeder

Zure room-chocoladefrosting

  • 200 g pure chocolade
  • 60 g pure boter
  • 120 g zure room
  • 275 g poedersuiker

Chocolade-spekschotsen

  • 100 g magere gerookte spekblokjes
  • 200 g pure chocolade

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • springvorm van 20 cm doorsnede
  • keukenpapier
  • cellofaanfolie of bakpapier
  • marmeren plaat
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
1