Sardine alla griglia

10
Gemiddeld
Sardine alla griglia

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukjes. Kook de aardappels in ruim gezouten water in circa 20 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken en droogstomen op een vergiet. Breng ondertussen een pan water met een flinke snuf zout aan de kook. Maak de sperziebonen schoon door de uiteinden eraf te snijden. Halveer de sperziebonen en blancheer ze in het kokende water in 2 minuten. Vul, terwijl de sperziebonen koken, een kom met ijskoud water, eventueel met wat ijsblokjes. Giet de sperziebonen af en leg ze daarna in het ijskoude water tot ze zijn afgekoeld (hiermee stop je het kookproces en behouden de sperziebonen hun kleur). Pel de ui en snijd hem in flinterdunne halve ringen. Maak de bleekselderijstengel schoon door de draden aan de ronde kant te verwijderen met een mesje. Snijd de stengels in dunne halve maantjes. Hak de semi-zongedroogde tomaten en de olijven grof. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een bakje de mayonaise, olijfolie, gembersiroop en witte wijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Doe alle ingrediënten voor de aardappelsalade in een grote schaal en meng alles goed door elkaar.

Halveer de citroen en pers deze. Maak de knoflook schoon, hak deze fijn en voeg toe aan het citroensap. Hak de olijven en kappertjes grof en voeg ze ook toe aan het citroensap. Meng goed en breng op smaak met peper. Verwarm de grill. Leg de sardines naast elkaar op je werkblad en spray er olijfolie op. Draai ze om en herhaal. Gril de sardines in circa 5 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van je sardines). Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Serveer de sardines op warme borden. Bestrooi ze met het citroenmengsel en garneer met de gehakte bladpeterselie. Serveer de sardines met de aardappelsalade.

Ingredienten

4
Personen

Sardine alla griglia

  • 800 g sardinefilets
  • olijfolie spray cucina
  • 1 citroen
  • 0.5 teentje knoflook
  • 120 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 el kappertjes
  • 0.5 bos bladpeterselie

Aardappelsalade

  • 800 g vastkokende aardappels
  • 100 g sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 140 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 el semi-zongedroogde tomaten
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 4 el mayonaise
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el witte wijnazijn
Sardine alla griglia
Geef je waardering
10