Sardijnse amandelschuimpjes met oranjebloesem en Sebadas met munt

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Sardijnse amandelschuimpjes met oranjebloesem
Verwarm de oven voor op 50 ºC. Splits de eieren. Klop met een keukenmachine of mixer in een ontvette kom de eiwitten met een derde van de poedersuiker schuimig. Voeg als het eiwit stijf begint te worden de resterende poedersuiker in twee delen toe. Voeg de maïzena toe en klop tot stijve pieken. Vijzel de mastiek fijn en voeg toe. Roer het oranjebloesemwater en amandelschaafsel erdoor. Schep het mengsel in hoge bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog circa 3 tot 5 uur in de oven. Als ze los liggen op het bakpapier en niet meer plakken, zijn ze droog.

TIP: Bewaar ze in een luchtdichte doos.

Sebadas met munt
Deeg
Rasp de schil van een halve citroen boven een kom. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg toe. Voeg bloem, semolina, zout, olijfolie en een scheutje lauwwarm water toe. Kneed zo snel mogelijk tot een stevig deeg. Laat in de koelkast in circa 20 minuten opstijven.

Vulling
Trek de mozzarella uit elkaar en laat goed uitlekken. Rasp de schil van de andere helft van de citroen en de schil van de sinaasappel. Hak de blaadjes van de munt fijn. Meng de mozzarella met de citrusrasp en de munt.

Sebadas
Rol het deeg op een met wat semolina bebloemd werkblad dun uit tot circa een halve centimeter dikte. Steek er rondjes uit. Schep in het midden van elk deegrondje een lepeltje van de vulling en maak de randen vochtig met water. Leg er een deegrondje op en druk de randen goed dicht.

Verhit de olie om te frituren tot 170 °C en frituur de deegrondjes in enkele minuten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken en schenk de honing over de sebadas.

Ingredienten

30
Porties

Sardijnse amandelschuimpjes met oranjebloesem

  • 4 eieren
  • 250 g poedersuiker
  • 1 el maïzena
  • 0.5 el mastiek
  • 3 el oranjebloesemwater
  • 250 g amandelschaafsel

Sebadas met munt

  • 1 citroen
  • 75 g koude boter
  • 350 g bloem
  • 150 g fijne semolina
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 sinaasappel
  • 2 takjes munt
  • olie om te frituren
  • 200 ml kruidige (tijm)honing

Extra nodig

  • keukenmachine of mixer
  • vijzel
  • bakpapier
Geef je waardering
1