Sandwich met rookvlees en tomatentapenade

9
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten.
  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de tomatenpartjes circa 3 minuten op hoog vuur.
  • Vul het bakje van de staafmixer met de tomaten, de basilicum, olijven en een snufje zout en maal het tot een smeerbare pasta.
  • Snijd de broodjes open en besmeer beide helften rijkelijk met de tomatentapenade.
  • Pluk de blaadjes van de sla en leg op elke helft een blaadje sla.
  • Verdeel het rookvlees over de broodjes en leg er wat rucola op.

Tip: door zelf brood te maken en rookvlees bij de ambachtelijke slager te halen, vermijd je e-nummers.

Ingredienten

4
Personen

Sandwich met rookvlees en tomatentapenade

  • 4 grote trostomaten
  • olijfolie
  • 2 takjes basilicum
  • 2 el zwarte olijven
  • 4 boterhammen
  • 1 kleine kropsla
  • 400 g rookvlees
  • 100 g rucola

Extra nodig

  • staafmixer met bijbehorend bakje
Geef je waardering
9