Sancochado met verwarmde groene chili-salsa uit Peru

0
Gemiddeld
Sancochado met verwarmde groene chili-salsa uit Peru

Bereidingswijze

1 uur en 15 minuten totale tijd

Sancochado
Breng het water aan de kook en voeg het vlees toe. Snijd de bleekselderij in stukken van circa 3 centimeter. Schil de kool en cassave en snijd ze ook in stukken van circa 3 centimeter. Voeg alles samen met het vlees toe aan het water. Breng het aan de kook, zet het vuur laag en laat circa 45 minuten trekken.

Schil en snijd de aardappels, zoete aardappels en wortel in stukken van circa 3 centimeter. Hak de maïskolven in 6 gelijke stukken. Voeg alles toe aan de bouillon en laat circa 20 minuten trekken.

Verwarmde groene chili-salsa
Snijd de peper in dunne ringetjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de peper, ui en knoflook circa 2 minuten. Haal van het vuur en schep alles over in een keukenmachine of staafmixerbakje en pureer fijn.

Serveren
Schep de groente en hetvlees met een schuimspaan uit de pan en verdeel over soepborden.

Schenk de bouillon in de soepborden en schep in elk bord een flinke lepel groene chili-salsa.

TIP: Als je maïs uit de diepvries of uit blik gebruikt voeg deze dan pas op het laatst toe.

Ingredienten

4
Personen

Sancochado

  • 2 l water
  • 500 g runderpoulet
  • 0.5 bleekselderij
  • 0.25 savooiekool
  • 250 g cassave
  • 250 g aardappels
  • 250 g zoete aardappels
  • 250 g wortels
  • 1 maïskolf

Groene chili-salsa

  • 6 groene pepers
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie

Extra nodig

  • staafmixer met staafmixerbakje of keukenmachine
Sancochado met verwarmde groene chili-salsa uit Peru
Geef je waardering
0