Vulling
Breng voor de specerijenbouillon een pan water met de kaneel, steranijs en de helft van de suiker aan de kook.
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes en kook de blokjes circa 8 minuten in de specerijenbouillon. Giet af en pureer fijn.
Spoel de quinoa goed af. Breng een pan water aan de kook. De hoeveelheid water moet twee keer zoveel zijn als de hoeveelheid quinoa. Kook de quinoa circa 10 minuten. Giet af en laat uitwasemen. Meng de boter met de rest van de suiker, eieren en de bloem tot een beslag. Meng de pompoen en quinoa door het beslag. Voeg eventueel wat bloem toe om het beslag dikker te maken.
Samosa’s
Verwarm de oven op 200 ºC. Smelt de boter. Snijd het filodeeg in banen van circa 10 centimeter breed. Besmeer elke baan met boter en leg ze los van elkaar. Leg aan het begin van de baan een eetlepel vulling. Vouw het filodeeg in driehoeken over elkaar heen tot er driehoekige pakketjes ontstaan. Vouw door tot het einde van de baan filodeeg en leg de pakketjes met de vouwrand naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts het ei en smeer de samosa’s ermee in. Bak de samosa’s in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi vervolgens met de poedersuiker.
Dipsaus
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en meng met de yoghurt. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Serveer de samosa’s op een schaal en zet de dipsaus erbij.
Meld je aan en praat mee