Sambusak

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
90 minuten totale tijd

Kneed een soepel deeg van de ingrediënten voor het deeg. Laat het verpakt in plastic folie 1 uur rusten in de koelkast. Klop het ei los. Hak de munt. Meng het gehakt met de helft van het ei, de munt, de kaneel, het zout en de peper. Stoom de spinazie 1 minuut op 100 °C en hak het fijn. Brokkel de feta en voeg het bij de spinazie. Breng op smaak met zout en peper. Rol het deeg uit en maak van de helft rondjes met behulp van de steker en snijd van de rest vierkantjes. Bestrijk de randjes met water en schep er een beetje vulling op. Vouw ze dicht en druk de randen aan met een vork. Vul de rondjes met de spinazievulling en de vierkantjes met het gehakt. Bestrijk ze met de rest van het ei en bestrooi de spinaziesambusak met sesamzaadjes. Verwarm de oven voor op hetelucht 180 °C en bak ze in circa 20 minuten gaar.

Dit recept komt uit de aflevering over Jordanië van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

12
Porties

Deeg

  • 200 g Griekse of Turkse yoghurt
  • 60 ml olijfolie
  • 300 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 0.5 tl zout

Vulling

  • 1 ei
  • 2 takjes munt
  • 250 g lamsgehakt
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 100 g bladspinazie
  • 200 g feta
  • sesam
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
0