Saltimbocca van kippendij met gnocchi, spinazie en erwtjes

10
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Dit gerecht maakte Rokus in aflevering 13 van The Chefs' Line Nederland. 

Saltimbocca

Plet de kippendij tussen bakpapier met een vleeshamer tot ca. 1 cm dikte. Snij de kippendij bij tot een rolletje van 4 cm doorsnede en leg op de Parmaham en vul de kipfilet met 2-3 blaadjes salie en 2-3 plakjes Pecorino. Zet vast met 2 prikkers. Braad de kiprolletjes in een koekenpan aan alle zijden bruin in een klontje roomboter en scheut olie en bak ze verder gaar (doe het deksel op de koekenpan om ze goed door en door gaar te krijgen). Blus ze na 15-20 minuten af met witte wijn en voeg kippenfond toe nadat de alcohol verdampt is. Doe deksel op de pan en laat ze heel zachtjes verder sudderen.

Gnocchi

Was en snij de aardappel in kleine stukjes en kook deze gaar. Giet af en spoel koud met water. Zet een pan water op. Pureer de aardappels en voeg Pecorino, een paar eetlepels bloem en ⅓ geklutst ei toe. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Meng voorzichtig met een vork en voeg meer bloem toe als het gnocchideeg te nat is of meer ei als het te droog wordt. Maak er een rol van en snij deze in zo gelijk mogelijke stukjes die je vervolgens lichtjes aandrukt met je duim. Kook de gnocchi in het water, haal ze er na 20-30 seconden of zodra ze boven komen drijven. Koel ze terug met koud water en zet ze apart.

Spinazie en erwten

Bak de knoflook in een koekenpan in een scheutje olijfolie lichtbruin en voeg spinazie met aanhangend water toe. Bak deze zacht en voeg de erwten toe als de spinazie wat geslonken is. Bak de groenten langzaam gaar, breng op smaak met nootmuskaat, zout, peper en een scheut olijfolie extra vierge en zet apart met deksel op de pan.

Afmaken gerecht en serveren

Bak de gnocchi in olie met wat boter aan beide kanten mooi. Haal de saltimbocca uit de pan en leg het weg in aluminiumfolie. Maak de saus af met roomboter en peper en zout naar smaak. Passeer de saus door een zeef in een bakje.

Maak de borden op met spinazie, erwten, saltimbocca, saus en leg als laatste de gnocchi erop.

Ingredienten

2
Personen

Saltimbocca

  • 3 kippendijen
  • 3 plakken Parmaham
  • 9 blaadjes salie
  • 100 g Pecorino
  • 15 g roomboter
  • 1 scheutje olijfolie
  • 200 ml droge witte wijn
  • 50 ml kippenfond
  • 100 g roomboter
  • 2 el bloem

Gnocchi

  • 2 kruimige aardappels
  • 50 g geraspte Pecorino
  • 30 g witte bloem (+ extra om uit te rollen)
  • 1 ei
  • 1 snufje nootmuskaat
  • zout en peper
  • roomboter en olijfolie om in te bakken

Spinazie en erwten

  • 1 teen knoflook
  • 200 g verse spinazie
  • 50 g diepvrieserwten
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • olijfolie extra vierge
Geef je waardering
10