Salade watermeloen met rucola

10
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding

Kook de eieren in een ruime pan met water hard. Koel de eieren onder koud stromend water en laat afkoelen. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
Snijd een plak van circa 3 centimeter van de watermeloen, verwijder de pitjes. Grill de meloen in de grillpan tot beide zijden mooie grillstrepen hebben.

Pel de sjalot en snipper de helft fijn. Klop in een ruime kom de azijn met mosterd, olijfolie, walnootolie, Worcestershire saus en honing tot een vinaigrette. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
Verwijder de steeltjes van de rucola. Snijd de andere helft van de sjalot in dunne ringen. Meng de rucola met de sjalot en de vinaigrette. Pel de eieren en snijd in kwarten en verdeel over de salade.
Snijd de watermeloen in 8 gelijke punten. Verkruimel de geitenkaas erover.
 

Serveren

Garneer de watermeloen met amandelschaafsel en serveer met de rucolasalade.

Ingredienten

4
Personen

Voor de salade

  • 4 eieren
  • 50 g amandelschaafsel
  • 1 watermeloen
  • 1 sjalot
  • 50 ml frambozenazijn
  • 1 el gladde mosterd
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml walnootolie
  • 1 tl worcestershire saus
  • 1 el honing
  • 250 g rucola
  • 300 g verse zachte geitenkaas

Extra nodig

  • grillpan
  • kom
Geef je waardering
10