Salade van witte kool met krokante kip

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijstkoekjes

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Kluts de eieren en meng met de rijst. Breng op smaak met een beetje zout.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan, maak 8 kleine hoopjes rijst en druk de ze plat. Bak de rijstkoekjes om en om in circa 6 minuten goudbruin. 

Krokante kip

    • Bestrooi de kippendijen met een beetje zout en versgemalen peper.
    • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en leg hier de kippendijen in. Leg  een vel bakpapier over de kippendijen en zet hier een zware pan op zodat de kippendijen in circa 10 minuten om en om krokant bakken. 
    • Snijd de kippendijen in drieën.

    Salade

    • Snijd de buitenste bladeren van de kool in vieren zodat er 4 koolbakjes ontstaan.
    • Breng een pan water aan de kook en kook de 4 bladeren circa 1 minuut. Spoel de bladeren af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier.
    • Halveer de citroen.
    • Snijd de rest van de kool in dunne reepjes en meng met olijfolie, het sap van een halve citroen, een beetje zout en versgemalen peper.
    • Snijd de gegrilde paprika’s in reepjes.
    • Verdeel de witte kool, de kip en de paprika over de koolbakjes.
    • Rooster de pompoenpitten en de pijnboompitten in een droge koekenpan.
    • Pluk de basilicum.
    • Strooi de pompoenpitten, pijnboompitten en basilicum over de koolbakjes.

    Serveren

    • Verdeel de salade met krokante kip over borden. Serveer met de rijstkoekjes.

    Ingredienten

    4
    Personen

    Salade van witte kool met krokante kip

    • 300 g zilvervliesrijst
    • 2 eieren
    • 4 kippendijen
    • 1 witte kool
    • olijfolie
    • 1 citroen
    • 295 g gegrilde paprika's
    • 1 el pompoenpitten
    • 1 el pijnboompitten
    • 0.5 bosje basillicum

    Extra nodig

    • bakpapier
    • keukenpapier
    Geef je waardering
    0