Salade van rode bieten en augurk met tartaar van Hollandse nieuwe

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kook de bieten in rode wijnazijn, laurier, zout en water, tot ze net onderstaan, gaar. Laat de bieten in het vocht afkoelen. Haal ze uit het vocht, pel ze en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de Hollandse nieuwe in blokjes en pel en snipper de sjalot. Meng de haring en sjalot met crème fraiche en wodka en breng op smaak met zout en peper. Snijd de augurken in dunne reepjes. Maak een dressing van de balsamicoazijn, augurken en olijfolie. Breng de bieten op smaak met de dressing en leg ze in een cirkel op een bord. Serveer de haringsalade in het midden.

Ingredienten

4
Personen

Salade

  • 6 rode bieten
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 1 laurierblaadje
  • zout
  • 4 hollandse nieuwe
  • 1 sjalot
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el wodka
  • versgemalen peper

Dressing

  • 2 augurken
  • 50 ml balsamico azijn
  • 150 ml olijfolie
Geef je waardering
5