De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade van linzen, doperwten, munt en gegratineerde geitenkaas

Zo'n frisse salade als deze kunnen wij wel iedere dag eten. Supergezond en ook nog eens superlekker. Win-winsituatie!

25 min kooktijd
Salade van linzen, doperwten, munt en gegratineerde geitenkaas

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water aan de kook.

2. Scheur het brood in stukken, bestrooi met zout en peper. Sprenkel er olijfolie over. Pel en snijd 1 teen knoflook, voeg toe en hussel. Bak in 6-8 minuten goudbruin en krokant in de oven.

3. Breng een pan water aan de kook, breng op smaak met zout en blancheer de doperwten in 1 minuut beetgaar. Spoel af met koud water.

4. Kook de linzen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af.

5. Pel en snipper de sjalot. Halveer de tomaatjes.

6. Snijd de geitenkaas in plakjes van anderhalve centimeter dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er wat honing en maal er wat peper over. Gratineer circa 3 tot 5 minuten in de oven.

7. Maak ondertussen de spinazieblaadjes aan met een scheutje olie, witte balsamico, zout en peper.

8. Meng de doperwten, linzen, sjalot, tomaatjes en schep om met een goede scheut olijfolie en witte balsamico. Snijd de munt, houd wat blaadjes achter voor garnering en meng de rest door de linzensalade.

9. Verdeel de spinazie over twee borden. Schep de linzensalade erop. Leg de croutons en gegratineerde geitenkaas op de salade en bestrooi het gerecht met gescheurde muntblaadjes.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

    ‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

    Miniatuur

    Laat weten wat je van dit recept vindt

    Reacties op het recept

    0 reacties

    Ook lekker