Salade van lamstong en roquefort

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 hour and 30 minutes totale tijd

Lamstongetjes
Spoel de lamstongetjes circa 20 minuten in stromend koud water. Pel en halveer de ui. Snijd het witte gedeelte van de prei in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Breng de tongetjes in een pan met water, laurier, kruidnagel, prei, ui, knoflook en een beetje zout en peper aan de kook. Gaar de tongetjes circa 30 minuten op laag vuur. Haal de pan van het vuur en laat de tongetjes in het vocht circa 30 minuten nagaren. Haal ze uit het vocht en laat ze afkoelen. Pel de tongetjes en snijd in ze in dunne plakken

Salade
Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot, olie, azijn en mosterd door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Snijd de tomaten in vieren. Plet de pistachenoten en verkruimel de roquefort. Verdeel de sla over de borden en verdeel de lamstongetjes, tomaten, roquefort en noten erover. Besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Schenk voor het serveren de dressing over de salade.

Ingredienten

4
Personen

Lamstongetjes

  • 6 lamstongetjes
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blaadje laurier
  • 1 kruidnagel
  • zout
  • versgemalen peper

Salade

  • 1 sjalot
  • 150 ml olijfolie
  • 1 tl Dijonmosterd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 250 g gemengde sla
  • 8 mini pommodoro tomaten
  • 50 g roquefort
  • 100 g gepelde pistachenoten
Geef je waardering
1